mCOw
 

Medisch Centrum Oud West is een samenwerkingsverband van 8 huisartsen. Binnen dit centrum werk ik als diëtist nauw samen met alle huisartsen en de praktijkondersteuners Alice de Bie, Fiona Willemsen en Maria Claassen.

Daarnaast geef ik cursussen samen met de oefentherapeut over voeding en beweging bij diabetes melltius, bij verhoogd cholesterol en overgewicht. Naast de individuele gesprekken organiseer ik binnen MCOW vanaf maart  2012:

gratis inloopspreekuur 1e donderdag van de maand van 10-11 uur (muv de vakanties) en

korte groepsbijeenkomsten rond een onderwerp elke 3e donderdag van de maand 10-11 uur.  € 7,50.  Agenda is in opbouw.


Voor een consult naar een diëtist gaan?

Voor veel mensen komt dan het idee naar boven “dan mag ik niets meer” of gaat zij bepalen wat ik moet eten. Het kan ook anders.
Ik kijk samen met u naar uw eetgewoonten en wat voor u mogelijk is om in de voeding te veranderen. Soms gaat het niet om wat u eet, maar hoe u eet.
Hoe combineer je verandering van eten met blijven genieten van het eten?
Hoe leer je van minder meer te genieten?

B.v. mensen met buikklachten, maagzuur of overgewicht eten vaak heel snel.
Door te leren langzamer te eten en meer te proeven kunnen veel klachten verminderen of gewicht verminderen. Of leren op tijd en minstens 3 x per dag te eten, waardoor de bloedsuikers bij diabetes mellitus veel minder schommelen.


Mijn manier van werken is er op gericht dat U met plezier blijft eten, meer inzicht krijgt hoe uw eten en eetgewoonten en uw klachten of ziekte met elkaar te maken hebben..
Het veranderen van eetgewoonten is vaak niet gemakkelijk. Dit vraagt veel geduld en tijd van Uzelf. Bv. hoe leert u van minder eten meer te genieten.
Ik kan u ´als het niet lukt’ of ´hoe nu verder’ ondersteunen met gesprekken en oefeningen en samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

U kunt terecht voor alle vragen over voeding bij diabetes, overgewicht, ondergewicht, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, maagklachten, darmklachten, spastische darm, dwangmatige eetgewoonten, allergie, buikpijn. Of bij ijzer tekort, osteoporose enz.
Maar ook als u een gezondheidsadvies wilt.